Jump to content

Napozás kismamaként

2021. 07. 29. 19:00

Minden kétséget kizáróan nyár van és ezt tapasztaljuk is. Arról volt már szó, hogy kismamaként lehet-e strandolni, de mi van a napozással?

Az anyaméhben fejlődő magzat védve van, ettől függetlenül mindenben megfontoltabbnak kell lennie a várandós nőnek. Még a napozásban is. Jól esik a napsugár cirógatása. Nemcsak a bőr válik barnábbá, de az feltölt vitaminnal, energiával.

Az a hőség, amely már egy ideje rátelepedett a térségünkre, gyötrő lehet és a napfürdőzés sem adja már azt a kellemes érzést, amire vágyunk. Várandósként pedig egészségügyi kockázatai is lehetnek. Nemcsak a napégéstől kell megóvnia magát a kismamának, de mégis ezen a téren is óvatosabban kell eljárni, hiszen a megváltozott állapotban a bőr is érzékenyebb. A bőr gyorsabban leéghet és a test is hamarabb felhevülhet. A kánikula az, amit eleve kerülni kell, ezért napközben amennyire csak lehet, kerülni kell a kint tartózkodást. Amennyiben mégis kint tartózkodik, fontos, hogy hűvös helyre el tudjon húzódni. A napszúrás ellen kalappal óvhatja meg magát a kismama és a leng, testet eltakaró ruha most jól jöhet.

A hőségben a test igyekszik a szervezet hőmérsékletét optimalizálni, az erek kitágulnak és a vérnyomás ezáltal csökkenhet. Ezt meg is érezheti a várandós nő.

Mindenki számára fontos a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás, amely javarészt vizet jelentsen.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)