Jump to content

Praktikák a fogzás idejére

2019. 11. 08. 12:15

A pici babák legfőbb kommunikációs eszköze a sírás, ám a szülő azonnal azon dolgozik, hogy a sírást a lehető legkisebb időintervallumra csökkentse. Márpedig vannak nyűgösebb, sírósabb időszakok, és azt is át kell vészelni mindenkinek.

A körülbelül fél éves korú kisbabák életét megnehezítheti az, ha a tejfogak igyekeznek az ínyt áttörve a felszínre kerülni. Mire mind a húsz tejfog kibújik, ez eltarthat a gyermek akár három éves koráig is. Még a kiegyensúlyozott babákat is megviselheti a fogzás. A kellemetlen feszítő érzés nemcsak fokozott nyáltermelődést eredményez, de arra készteti a babát, hogy rágjon, rágjon és rágjon. Ehhez mindent igénybe vesznek: a kicsi kezeiktől kezdve a játékokon át.

Szerencsére számos megoldás létezik arra, hogy a legjobb fogzást segítő módszert megtaláljuk gyermekeink számára. Akár az otthonunkban is fellelhetünk ehhez eszközöket, de gyógyszertári termékek is csökkenthetik a fogzás kellemetlenségeit, fájdalmait.

Talán már a baba születése előtt vásárolunk, vagy kapunk olyan rágókákat és játékokat, amelyek nemcsak megmozgatják a babák fantáziáját, de a fogzás idején is hasznos lehet a rágcsálásuk. A puha plüssfigurák kellemesen masszírozhatják az ínyt, mint ahogy a kimondottan az erre a célra gyártott szilikon rágókák és cumik is. A rágókáknak van hűthető változata is, amely még inkább enyhítheti a fogzási panaszokat.

A pici babák táplálásának legtermészetesebb módja a szoptatás. A kisbabák közül vannak, akiknek a szoptatás kellemes fogzás idején, mert masszírozza a fogínyt és meg is nyugtatja a gyermeket. A fogzás kritikus időszak lehet a babák esetében, és a táplálkozási szokásos is megváltozhatnak ez idő alatt. Vannak babák, akik számára a szoptatás csak tovább fokozza a kellemetlen érzést, így nem úgy esznek, mint kellene.

Házi megoldást jelenthet, ha törölközőt vagy mosdókesztyűt hideg vízzel itatunk fel, és azzal dörzsöljük át lágyan az íny felszínét. Ha már mindenképp benyúlunk a baba szájába azért, hogy enyhíteni próbáljuk a fogzással járó szenvedést, akkor alkalmazhatjuk az Anaftin® Baby Fogínygél orvostechnikai eszközt is. Az Anaftin® Baby Fogínygél tubusa egy olyan applikátorban végződik, amely hatékonyan viszi fel az érzékeny felületre a gélt. Az Anaftin® Baby fogínygélt kifejezetten a csecsemők fogzása során fellépő fájdalom és kellemetlen érzés csökkentésére fejlesztették ki. Támogatja a baba fogzását, és rövid idő alatt láthatatlan filmréteget képez, így hatékonyan enyhíti a kellemetlen tüneteket. A filmréteg ideális környezetet teremt a fájdalmas szövetek gyógyulásához. Természetes eredetű összetevői révén csökkenti az érintett területek fájdalmát és pirosságát.   

 

 Az a szülő, aki éjszakákat nem alszik át fogzó gyermeke nyűgössége miatt, és a nappalok sem a felhőtlen boldogságról szólnak, mindent megpróbál annak érdekében, hogy kényelmesebbé, fájdalomtól mentesebbé tegye gyerkőce napjait. Ha pedig lehetőség van egy olyan termék használatára, amely egyszerre több funkciót is teljesíthet, nem érdemes kihagyni. Akár több módszert is lehet egyszerre alkalmazni.

További információk

(Forrás: szerkesztőség)