Jump to content

Neked kimarad idén a strand?

2021. 07. 15. 19:00

A várandósság nem betegség, a legszebb természetes állapot, amelyet egy nő átélhet, azonban a baba és a mama egészsége érdekében is máshogyan kell néhány területen eljárni.

Kismamaként sem az ágyban fekvésről szól az élet, ha a várandós nő egészséges. A nagy hőség azonban lehet, hogy olykor-olykor ágynak dönt. Engedj a csábításnak, a tested tudja mire van szükséged. A nyár azonban a nyaralások ideje is, ha pedig a családban van már gyerkőc, akkor minden bizonnyal fontos szempont az úti cél kiválasztásánál, hogy legyen a közelben víz.

A strandolás hűsítést, jó programot ígér, de vajon a várandós nő számára is?

Szakemberek szerint, az a kismama, aki teljesen egészséges, a strandolás egyáltalán nem tiltott. Azonban, ha meglévő húgyúti vagy hüvelyi fertőzés áll fenn, nyitott a méhszáj vagy már méhösszehúzódások is vannak, akkor a strandolás a vízen kívüli létet kívánja meg. Ha vizes helyet választ a család nyaralás helyszínéül a legjobb a tengervíz, mert a magas sókoncentrátum fertőtlenít.

A kismamáknak figyelembe kell venniük, hogy a zsúfolt strand esetében a kis vizű, sokak által használt medencét mellőzni szükséges. Ha a strand tiszta vizű, akkor is érdemes olyan időszakban fürdeni, amikor nincs zsúfoltság.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)