Jump to content

Indulhat a pancsi?

2019. 06. 13. 19:00

 A nyár tagadhatatlanul megkezdődött, és ezt mutatja az is, hogy véget ért a 2018-2019-es iskolai tanév is. Irány a strand! De mikortól is?

Akik pici gyermekkel vannak otthon, ebben az időszakban a sétákat, a kerti játékot kora reggelre vagy késő délutánra hagyják azért, hogy se a leégés, se a hőguta ne fenyegesse a babát. A legjobb a hűs szobában lenni, vagy a strandon.

Akinek nincs kellő tapasztalata, ismerete arról, hogy mikortól is lehet egy pici babát a strandra vagy természetes vízbe vinni, azok számára szeretnénk némi segítséget nyújtani.

Tudatosan lehet készíteni a babákat a nagyobb vizes fürdőzéshez. Nem kötelező a kiskádhoz ragaszkodni, főleg azután nem, ha a baba már meg tudja tartani a fejecskéjét. A nagy fürdőkád nemcsak új élményt nyújthat a gyerekeknek, de nagyobb mennyiségű vizet is. Ezáltal szoktathatjuk a strand pancsoló medencéjéhez. Sok szülő lát lehetőséget a babaúszásban, amelyről bővebben már írtunk egy korábbi cikkünkben. Elolvashatjátok ITT. Babaúszás nélkül, kellő óvatossággal, figyelemmel saját magunk is hozzászokathatjuk kicsinyeinket a nagyobb vízhez.

Ami mindenképp fontos mesterséges vagy természetes víz felkeresése mellet, hogy úszópelust adjunk a babára. Az erre a célra kifejlesztett pelenkák viszonylag megtartják a szárazságot. A megfelelő méretű úszópelenkával élvezetessé válhat a fürdőzés. Arra kell ügyelni, hogy ne legyen se túl nagy, se túl kicsi a pelenka.

A magas faktorszámú napégés elleni termékek használata mindenképp javasolt még akkor is, ha sok időt tartózkodnak árnyékos helyen.

Habár kedvünk lenne a strandon, a medence kellemes hőmérsékletű vizébe lógatni a lábunkat, az egy éves kor alatti gyermekkel nem a legideálisabb. Az otthoni, picike medencébe engedett pancsolás egészen más, kiváló program lehet, természetesen ugyanúgy szükséges a nap ellen védekezni, valamint nem a legmelegebb időszakban kint tartózkodni. A természetes vizek esetében a víz minőségét figyelembe szükséges venni, és a pancsolást, a nagy vízhez való szokatást már meg lehet tenni. A strand pancsoló medencéje leginkább az egy éven felüli gyerekek részére a legideálisabb. A szülői felügyelet mindig legyen biztosított, még otthoni körülmények között is, ahogyan a karúszók viselése is javasolt.

Nemcsak a test bevizezése okoz örömet a babáknak, hanem ugyanúgy ügyelni kell arra is, hogy a szervezet is elegendő folyadékhoz jusson.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)