Jump to content

Finom falatok, amelytől nem lesz bűntudatod

2023. 03. 25. 19:00

Nem kell ahhoz kismamának sem lenni, hogy valamit nagyon megkívánunk. De ha már állapotosan sóvárgunk valami finomságra, akkor érdemes megválogatni, hogy mi az.

Az egészséges nassolni való azok számára is fontos, akik nincsenek áldott állapotban, de oda szeretnének figyelni az egészségükre, a bevitt kalóriára, az alakjukra.

A gyermeket váró nők esetében ez különösen fontos lehet, hiszen nemcsak a saját, de a magzatjuk egészségét is figyelembe kell venni. Íme néhány ötlet ahhoz, hogy az egészségtudat jegyében nassoljunk:

A tejtermékek (már, aki nem érzékeny arra) fogyasztása kiváló kalcium- és fehérjeforrás. Ha a túrót megbolondítjuk idénygyümölcsökkel, akkor nemcsak laktató, de egészséges falatokat juttathatunk a szervezetbe.

A tejtermékeknél maradva a görög joghurt is jó alapul szolgál. Szeleteljünk apróra gyümölcsöket és azt kanalazva fontos vitaminokhoz, zsírokhoz és fehérjéhez juthatunk. Igény szerint gondolkodhatunk édesebb, savanykásabb gyümölcsökben. Ha pedig más ízekre vágyunk, akkor szóba jöhetnek a zöldségek is. Némi fűszerrel meghintve még pikánssá is tehetjük azt.

A fehérjebevitel egyik forrása a tojás is lehet. A keményre főzött tojás önmagában is fogyasztható, de pirítóssal lekísérve az igazi. A mellé fogyasztott zöldségekkel pedig megadjuk a szervezetünk számára a vitaminokat is.

A zöldség és gyümölcsök keveréke, a smoothie ma nagy divatnak örvend. Kismamaként tényleg kiváló reggeliként. Amikor a rosszullét miatt ennénk is valamit, de semmi terhelőre nem vágyunk, ez kiváló lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)