Jump to content

Ne késlekedj! Mire vársz még?!

2023. 02. 28. 19:00

Az élet furcsa fintora lehet, hogy olyan nők esnek teherbe (akár erőszak következményeképp), akik nem is akarnak, míg sokan éveket próbálkoznak a gyermekáldásig. Ha egyáltalán sikerül.

Nemcsak a tudatos gyermekvállalást megelőzően szükséges odafigyelni magunkra. A saját testünk az a szentély, amelyben az egész életünket le kell élnünk és természetesen nagyon nem mindegy, hogy az milyen minőségben történik. Már csak az egészséges test, lélek miatt is fontos odafigyelni néhány szabályra, ám mindez fokozottan igazzá válik akkor, ha elérkezettnek látjuk az időt a családalapításra.

Figyelj oda a táplálkozásra!

Ebbe már a megfelelő folyadékpótlás is beletartozik, tehát arra is ügyeljünk, hogy vízből legyen elég fogyasztás. Kerüljük az édes, cukrozott italokat és a kávéval is mérsékelten bánjunk.

A teherbeesés előtti súly egyáltalán nem mindegy. Hogy fitt kismamává válhassunk, már a terhesség tervezése előtt tudatosságot érdemes abba belevinni.

Ha van, tedd le!

Kávé, alkohol, cigaretta, drog? Még a kávé a kevésbé ártalmatlan, ha annak fogyasztását meg tudjuk szabni, de a szeszes ital, a drog és a cigaretta már olyan káros szenvedélyek, amelyek ránk nézve is egészségkárosítóak, de az esetleges várandósság során a magzatot is súlyosan befolyásolhatják. Már jó előre érdemes felhagyni a káros szenvedélyekkel, így már a terhességig is tud a szervezet ürülni, regenerálódni.

 

Fuss, sétálj, mozogj!

Egyáltalán nem mindegy, hogy a test milyen állapotban van a terhességet megelőzően és az idő alatt. Már a fogantatást is befolyásolhatja a túlsúly és az abból eredő betegségek. Heti több alkalommal bevezetett intenzívebb mozgás (lehet akár séta is) növeli a teherbeesés esélyét, valamint karban tartja a testet is.

Még nem vagy az, de már szedd!

Vértezzük fel a szervezetünket olyan szükséges elemekkel, amelyek a megtermékenyített petesejt beágyazódását segítik, vagy a fejlődő embrió egészségét szolgálják. A terhesvitaminokat már jóval a fogantatás előtt, a tervezés pillanatától lehet szedni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)