Jump to content

Nem is kell a terhességi tesz, elég egy kutya?

2023. 01. 22. 19:00

Egyre gyakoribb, hogy a párok a családalapítás előtt egy házi kedvencen „gyakorolnak”. Ha egy kutya vagy macska gondozása megy, akkor működhet a gyermeknevelés is.

Így az sem csoda, hogy amikor a baba érkezéséről tudomást vesz egy pár, addigra már velük van egy családtagként tartott háziállat. Számos videót lehet az interneten arról találni, ahogyan a gömbölyödő pocakú anyuka hasát szagolgatja, nyalogatja, vagy hozzá simul a cica vagy a kutya. Vajon azt is megérzik, ha terhes a nő?

A velünk élő macskák, kutyák érzékszervei sokkal érzékenyebben reagálnak a külvilág ingereire. Előbb hallanak meg bármit, és a szaglásuk is jóval kifinomultabb. Sőt, mintha még ennél is többet tudnának. Jóval a vihar megérkezése előtt furcsán viselkednek és ismert, hogy a földrengést is jóval hamarabb észlelik, mint ahogy mi tapasztaljuk meg.

Tudományos bizonyíték ugyan nincs arra, hogy a kutyák, macskák megérzik a más állapotunkat, de tapasztalatok alapján mégis elmondható, hogy a korai terhességet is észlel(het)ik állataink. Amit megérezhetnek az állataink, az a hormonális változás, amelyen egy állapotos nő átesik terhessége folyamán. Ha pedig ezt kiszimatolják, elképzelhető, hogy ez viselkedésükben is meg fog mutatkozni: nem mozdul a gazdi mellől, védelmező funkcióba kapcsol.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: Pixabay)