Jump to content

„Igaz” szülő

2023. 01. 13. 19:00

Szülővé válni nem is olyan egyszerű. Azaz vannak párok, akiknek ez egy több éven át tartó küzdelmet, sok könnyet, kétségbeesést, reményt jelent.

Szülővé válni azonban nemcsak a klasszikus, megtermékenyített módon lehet. Egy kiskaput jelent az örökbefogadás. Azt mondják, hogy aki más gyermekét veszi magához, az ugyanolyan szülő. Ez lényegében így is van, de attól még ott van a lelki oldala is, amely mégsem ennyivel elrendezett.

Az örökbefogadásig vezető út sem olyan egyenes és sima. Azt általában sok próbálkozás előzi meg arra nézve, hogy saját biológiai gyermeket tudjon „alkotni” egy pár. Amikor ez már sokszori próbálkozásra, mindenféle kezelés ellenére is dugába dől, akkor egy másik opcióként jelenik meg az örökbefogadás. Ezzel azonban együtt jár az, hogy fel kell dolgozni, el kell engedni azt, hogy valaha saját gyermekük legyen. Ez egy gyászfolyamat és nem varázsütésre történik.

Ráadásul örökbe fogadni egy gyermeket nem egyszerű. Ez a folyamat akár éveket is felölelhet és addig marad a gyermektelenség és a bizonytalanság. Hiába álmodozik egy pár újszülött babáról, és hiába van arra jó esélyük, az anyának a szülés utáni hat hétig jogában áll meggondolnia magát. Ez is hatalmas lelki megterhelést jelent.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)