Jump to content

A téli babavárás

2022. 12. 27. 19:00

Tél van és te most vársz babát? Sok más kismama irigykedhet. Hogy miért?

Az élet csodája a terhesség és egy gyermek születése, de sokan azt mondják, hogy télen kényelmesebb ezt az édes terhes viselni.

Tény, hogy júniustól szeptemberig tartó ideig születik a legtöbb baba. Talán azért is, mert a tél a bekuckózós időszak, amikor jobb a meleg otthonunkban lenni, mint kint. Ilyenkor hamarabb egymásra is találnak a párok és ez a fogantatás szempontjából is előnyösebb.

Aztán számolni kell az ünnep erejével is. A karácsony a szeretet és a meghittség ünnepe és ez hathat a párokra is.

Az pedig egy plusz tényező, hogy a túlságosan melegben a spermiumok lelassulnak, de télen, a hidegebb időben aktívabbak, vagyis a férfiak télen termékenyebbek.

A nagy meleget nagy pocakkal azonban nehezebb elviselni, így aki télen szül, az ilyen szempontból jobban járhat. Nem úgy a levegőzéssel. Az a baba ugyanis, amelyik hideg időszakban születik, később viheti ki a szülő levegőre, mint aki tavasszal vagy nyáron.

Öltözködés szempontjából a nyár mindenképp könnyebbnek tűnik. Főleg, ha már nagy pocakkal kell több réteg ruhával megküzdeni, az túl mutat az élvezeten.

A télen született vagy ha a születés ideje nyárra datálódik, akkor nem kell évveszteséggel számolni, azaz 6 évesen elkezdheti a gyerkőc az iskolát.

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)