Jump to content

Ilyen komoly hatása lehet a terhesség alatti stressznek

2022. 10. 21. 19:00

Annyiszor halljuk, hogy a stressz az életünk része, teljesen kiiktatni nem tudjuk. Éppen ezért azon van a hangsúly, hogy a lehető legjobb módon megszabaduljunk a feszültségtől, levezessük azt.

Az élet nem bánik kesztyűs kézzel, amikor a bajokat méri ki nekünk. Kinek kevesebb, kinek több jut, na és persze nem mindegy a bajok súlyossága sem. Mégis megyünk tovább, csináljuk a dolgunkat.

Kismamának lenni áldott állapot, de van, aki nem tud csakis erre koncentrálni és a születendő babára, mert olyan káosz kerekedett körülötte. Persze, az lenne a legideálisabb, ha a várandós anyukák úgy élhetnék meg ezeket a heteket, hónapokat, hogy teljes nyugalomban magukra és babájukra koncentrálhatnak. Nos, ez nem mindig és nem mindenkinek sikerül. Ami elég baj, mert ez akár a gyermek egészségét is befolyásolhatja.

Méghozzá a mentális egészségét, mert egy finn kutatásból az derült ki, hogy a terhesség alatti stressz 10%-kal megnöveli annak esélyét, hogy a gyerkőcnél személyiségzavar alakuljon ki. Vagyis a stressz a gyermekre is kihathat, méghozzá akár egész életén át.

Kedves anyukák! Ne stresszeljetek!!!

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)