Jump to content

Az élet (kezdetének) kiszámíthatatlansága

2022. 08. 19. 19:00

A szülési terv némi megnyugvást adhat az édesanyának, aki lelki szemei előtt is elképzeli, hogy milyen lesz, ha már kezében tarthatja a babáját.

Az odáig vezető út azonban nem mindig sima és problémamentes. Bármennyire felkészültek vagyunk a szülésre, esetleg többgyermekes szülők lehetünk, attól még egy újabb baba megszülése egészen más lehet. És még a kiírt dátum közeledtével is érhet meglepetés.

Hát még akkor, ha a kiírt dátumig jócskán van idő, mert még hátra van egy egész trimeszter. Ugyanakkor az egészségügyi dolgozók akkor is azok maradnak, ha épp nem dolgoznak, mert szabadságukat töltik. Nos, két ilyen eset találkozott össze egy repülőjáraton, amelyik a Fülöp-szigetekre tartott.

A hatodik hónapjában járó várandós nőnél váratlanul indult be a szülés. Már önmagában az is sokkoló volt, hogy ennyire korán születik a baba, viszont a repülőn utazó ápoló házaspár sem gondolta, hogy egy repülőn fognak munkába állni, a szabadságuk idején. Külön rizikófaktornak számított, hogy egy légi járaton nincs meg az ilyen pici, koraszülött baba életben tartásához szükséges felszerelés.

A repülőgép személyzete kérte meg a párt, hogy segítsenek lebonyolítani a szülést. A nagy izgalom ellenére szerencsésen megoldották a helyzetet. A baba nagyon pici volt, de élt. Kapott oxigént, aminek köszönhetően életben maradhatott és mire landoltak, már a földön várta őket a mentő és azonnal inkubátorba helyezték a kisfiút.

Nos, viccesen annyit mondhatnánk, hogy ez egy légies szülés volt, de szóviccnek itt helye nincs. Szerencsére jól alakult a levegőben beindult világrajövetel.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)