Jump to content

Szabad-e? És nem locsolni…

2022. 08. 14. 19:00

A várandósság természetes állapot, mégis sokan attól fogva egészen másképp viszonyulnak mindenhez, ha kiderül a terhesség.

Kíméletesebb üzemmódba kapcsolhatnak a kismamák attól fogva, hogy kiderült a terhesség ténye. Az azelőtt folytatott erőltetett menetet a magzat miatt is figyelembe veszik és az esetleges káros szokást is azonnal félbe szakítják a kismamák. Ugyanakkor a babavárás természetesen nem betegség, hogy attól fogva már semmit se csináljon a várandós nő.

Akinél jelentkeznek a kínzó rosszullétek, érthető módon nem ugrál feleslegesen, de a terhesség során is ugyanúgy kell az életet élni.

Nem kell azonnal beszüntetni semmilyen mozgásformát sem. A mértékletesség viszont nagyon fontos. Akinek a mindennapi mozgás teljesen általános, az terhesség esetén se mondjon le róla, azonban a mozgásformán lehet módosítani, ha nem kényelmes. Ha mondjuk a kerékpározás nem esik jól, akkor a séta is megfelelő. A mozgás tehát nemcsak jó, de segíti a kismamát a túlzott súlygyarapodás meggátolásában, elkerülhetővé válik a terhességi cukorbetegség, valamint a babavárás és a szülés is sokkal könnyebben élhető meg.

Ha a babavárás időszakába a nyár is beletartozik, akkor a napbarnított bőrszínt a szoláriummal is segíteni lehet. Várandósság esetén azonban egyáltalán nem ajánlott, mint ahogy a tűző napon süttetni magunkat sem. Az ok egyszerű: nemcsak a bőrünk, hanem azon keresztül a magzatvíz is felmelegedhet. Az előzőhöz hasonló módon a szauna sem ajánlatos.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)