Jump to content

Savanyú uborka jégkrémmel

2022. 07. 27. 19:00

Mindenki tudja, hogy a kismamák megváltozott állapotát nemcsak a növekvő pocak jelezheti.

Na persze, a méretes has jól mutatja, hogy nemsoká megérkezik egy új élet ebbe a világba, de még mielőtt láthatóvá válna ez a megváltozott állapot, a terhességre utaló jeleket felfedezhet magán a nő, de a környezetében élők is.

Az egyik gyanús jel lehet az émelygés, hányás, rosszullét. A megemelkedett hormonok rakoncátlankodnak ilyenkor, amelyhez később alkalmazkodni tud az anya teste és fokozatosan elmúlik a rosszullét. Helyette lehet, hogy egy kellemesebbel találja magát szemben a várandós nő, az ételek, a fura ételpárosítások iránti sóvárgás.

Az én anyukám a velem való terhesség során a savanyú uborkáért volt odáig, ami azelőtt nem volt jellemző. Miért alakult ez így? A válasz az, hogy a kismamáknak nem az ízlése változik ilyenkor, hanem az ízlelése. Emellett pedig általában a szaglásuk is finomodik, azaz érzékenyebbé válnak az illatokra. Bizonyára azért van ez így, hogy a születendő babát a későbbiekben felismerje az édesanya az érzékszervei által, vagyis magába tudja szívni babája illatát.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pexels)