Jump to content

Talán nem is fikció: virtuális baba

2022. 07. 04. 19:00

Meghallva a virtuális baba kifejezést, valamiért azonnal arra a babára asszociálok, amelyet amerikai filmekben láthattunk, és a műbaba gondját kell viselni a pároknak azért, hogy felkészüljenek a szülői szerepre.

Amíg egyes országokban az elöregedés okoz népességcsökkenést, addig más országokban a túlnépesedés okoz gondot. Összességében azonban a bolygónk túlterhelt és nem bír el ennyi embert.

Sok pár küzd azért, hogy végre gyermekük szülessen, mások éppen a tudatosság mentén nem vállalnak gyermeket. Nos, alternatív a jövőben elképzelhető, hogy másképp lehet gyereke az embereknek. Ezzel pedig a túlnépesedés kérdését is csökkenteni lehet, ugyanakkor bárki szülővé válhat (még az is, akinek amúgy nem is lehetne).

Vonzó vízió, igaz? De hogyan is lehet ez?

Catriona Campbell szerint néhány évtized múlva bárki számára elérhetővé válnak a virtuális babák. A mesterséges intelligencia és a technikai fejlődés lehetővé teszi mindezt és a virtuális gyermek valódi babaként fog létezni, sőt viselkedni, reagálni.

Úgy kell elképzelni, hogy a virtuális gyermek hologram formájában jelenik meg a szülők előtt, méghozzá AR-szemüveg segítségével jeleníthetők meg. Kesztyűvel érzékelhetik majd a baba bőrét, testét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)