Jump to content

Melltartó kérdés várandósan

2022. 01. 05. 19:00

A várandós nő teste nagyon sok változáson megy keresztül a terhesség folyamán és a szülés után is.

Az egyik jellemző változást a mellek növekedése jelenti. Ez azt is jelenti, hogy az addig megszokott és viselt melltartó szűknek, kényelmetlennek bizonyulhat, vagyis újabb darabokra van szükség. Nemcsak nagyságában, de a baba megszületése utáni időkben a szoptatást is ki kell szolgálniuk a kismama melltartóknak.

Különösen fontos szerepet kap a kismamák életében a kényelem és a kényelmes ruhadarabok, amelybe a melltartó nagyon is fontos szerepet kap. Elsődleges szempont a kényelmen túl, hogy tehermentesítse a hátat, tartsa a melleket és formálja is.

A baba növekedésével a test annyira megváltozik, hogy a bordák is igazodnak a növekvő magzathoz, ezért az addig viselt merevítős darabot le kell váltani. Bármennyire is a merevítős melltartóra esküdtünk azelőtt, kismamaként egyértelműen jobb választásnak bizonyul a merevítő nélküli, kimondottan kismamáknak szánt melltartók. Azonnal érdemes lecserélni a régi darabokat, mihelyt azok kényelmetlennek bizonyulnak. Amikor kiválasztjuk a kismama melltartót, akkor úgy cselekedjünk, hogy a kapocs hátul a legszorosabbra állítva is kényelmes legyen és passzos, hogy amikor a mell növekedni fog, még legyen lehetőség a bővítésre a kapcsok állításával.

Miután megszületik a kisbaba, akkor is fontos szerepet kap ez a fehérnemű. A kényelem már nemcsak a mama számára szükséges, ugyanis a túl szűk darabok elszoríthatják a tejcsatornákat, elnyomhatják a mellszövetet és ez a tejtermelésre is hatással lehet, valamint a mell begyulladhat. A kimondottan kismama melltartókat a szoptatás idején is lehet használni, hiszen akár egy mozdulattal és egy kézzel is kezelhető. Ha megtaláltuk a megfelelő darabot, akkor érdemes egyszerre többet is beszerezni, hogy legyen váltós melltartó.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pexels)