Jump to content

Méhen belüli kapcsolat

2021. 12. 07. 19:00

A várandós nők nem egyformán élik meg terhességüket. Kinek könnyebb, kinek nehezebb ez az időszak, de a cél ugyanaz: a magzat egészséges fejlődése.

Még az esetleges nehézségek mellett is csodaszép időszakot élhetnek meg a kismamák gyermekük várásakor. Az sem mindegy, hogy fizikailag milyen állapotban van a női test fogantatás idején. A káros szenvedélyek elhagyása, az egészséges életmódra váltás alapvető. Emellett az sem mindegy, hogy milyen lelki állapotban éli át ezeket a hónapokat. Kutatások bizonyították, hogy a néhány hetes magzat is „érez” és „kommunikál” az anyával.

Ez azt jelenti, hogy a várandós nő hangulatát megcsak megérzi, de meg is éli a fejlődő baba. Vagyis azokat az érzelmi hullámvölgyeket is együtt éli meg a magzat az anyával, amely a magzat megtartására irányul, vagy ha a leendő anyuka bizonytalan abban, hogy milyen szülővé is fog válni.

A várandós nő reakciói hatnak a fejlődő babára. Meg is éli azokat, akárcsak a kívülről érkező negatív vagy pozitív hatásokat is. A pocakban fejlődő magzatra hatással van a családtagok hangja, a zene, ezért egyáltalán nem mindegy, hogy milyen környezetben él a várandós nő. A korai kötődés már ekkor megkezdődik baba és mama között.

A várandósság időszakát érdemes a lehető legnyugodtabban megélni, és már ebben az időszakban fontos, hogy az anya kommunikáljon érintésekkel, szavakkal a babájával.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pexels)