Jump to content

Gondolatok szülés előtt

2021. 11. 13. 19:00

A kismamák elő trimesztere úgy telhet el, hogy jóformán nem is tudják, szívük alatt egy magzat fejlődik.

Természetesen, akik hónapról hónapra várják, hogy végre pozitív eredményt mutasson a teszt, jóval korábban rájöhetnek az állapotra. Mégis még ilyenkor is olyan távolinak tűnik az, hogy nemsoká egy babával gazdagodik a család.

Ahogy közeledik a szülés várható ideje, úgy nő a kismamában az izgalom. Nemcsak a babaszobát kell előkészíteni, de mentálisan és fizikailag is fel lehet készülni. A mozgás, az egészséges étrend is fontos, de emellett számos tényezőt érdemes tisztázni.

Hol?

Nemcsak a kórház, de az orvos vagy szülésznő megválasztása is kulcskérdés lehet annak érdekében, hogy biztonságban érezze magát a várandós nő.

Kivel?

Beszélni kell arról a családban is, hogy apás szülés lesz vagy sem. Ha az apa nem kíván bent lenni a szülőszobán, még mindig lehetőség van más családtag, barát vagy akár dúla felkérésére.

Vajúdás

A magzatvíz elfolyása sem jelenti azt, hogy perceken belül megszületik a baba. A vajúdás hosszú órákon tarthat, mire az anya teste felkészül a baba világra hozására. Át kell gondolni azt, hogy már a vajúdás ideje alatt szükség van valamelyik családtag támogatásra, vagy elég, ha csak a szülésre érkezik?

Fájdalommentesítés

Az orvossal és a kórházba érve tisztázni lehet, hogy van-e lehetőség a fájdalomcsillapítás valamelyik módjára, és ha igen, akkor melyik az. 

Elhelyezés

Magánkórházban, de egyes kórházakban külön fizetős, egyszemélyes szülőszoba is igénybe vehető és érdemes utánakérdezni a látogatási időnek is, különös tekintettel a mostani, koronavírusos helyzetre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)