Jump to content

Vérzés terhesség idején is?

2021. 10. 27. 19:00

A váradósság olyan állapot, amely során a menstruáció egy időre elköszön a nőtől. Vagy mégsem?

Úgy tanuljuk és úgy is tudjuk, hogy a terhesség ideje alatt szünete a menstruáció, azonban van, akinél mégiscsak jelentkezik. Még az is előfordul, hogy a várandósság mellett éppen abban az időpontban, ahogy amúgy kellene.

A terhesség alatti menstruációnak több oka lehet. Ez a jelenség azonban nem megegyező a terhesség előtt tapasztalttal. Előfordulhat a rendszeres vérzés korábban történik meg, mint a fogantatás, ezért a méhnyálkahártya egy darabja már leválik. A szervezet is emlékezhet arra, hogy mikor szokott megjönni a havi vérzés és hasonló tünetekkel jelentkezik. A terhesség alatti szexuális élet is jelentkezhet vérzéssel.

Habár félelmetesnek tűnő, de nem minden esetben kell azonnal komoly problémára gondolni, ha vérzés jelentkezik áldott állapotban. A nagy mennyiségű vér jelenléte mindenképp kétségbeejtő, ezért azzal érdemes orvoshoz fordulni, de még így sem biztos, hogy gond van. Kisebb vérzés esetén jót tehet a pihenés, de az orvossal is lehet ez ügyben konzultálni.

Az első trimeszterben tapasztalt vérzést érdemes komolyan venni a vetélés elkerülése érdekében. Ugyanakkor az utolsó időkben jelentkező vérzés már kevésbé veszélyes, hiszen a magzat kifejlődött és életképes, de orvosi konzultációra mindenképp szükség van.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: otthonikedvenc.co.hu | Képek: pixabay.com)