Jump to content

Oltva vagy oltatlanul nagyobb a biztonság?

2021. 10. 26. 19:00

A koronavírus egy ideje már köztünk tanyázik és variációjuk is fertőz már. A vírus megállítása miatti korlátozások mellett a védőoltás lehet a megoldás.

Ennek értemében már sokan a harmadik vakcinát is felvették, de még mindig vannak, akik tartózkodnak a beadatástól. Van azonban egy szomorú tény, amelyet komolyan kell venni: a védőoltástól tartó kismamák esetében sokkal nagyobb lehet a probléma Covid-fertőzés esetén. Nemcsak a saját, de babájuk egészségét is kockáztatják.

Angliából származik az a felmérés, miszerint az oltatlan betegek ötöde kismama.

Valóban félelmetes az is, hogy vajon az oltás hogyan hat a fejlődő magzatra és miként befolyásolja az anya egészségét, de oltatlanul komoly szövődményekkel és akár vetéléssel is számolni lehet. Az adatok alapján az is kiderült, hogy július és szeptember között a kórházi kezelésre szoruló betegek 17 %-a várandós és oltatlan nő volt, ugyanakkor oltott kismamák nem kerültek be egészségügyi intézménybe.

Nemcsak Angliára jellemző az oltástól való tartózkodás babavárás esetén. A nők java attól tart, hogy még nincsenek adatok arról, hogy a vakcina hogyan hat a magzatra és félnek, hogy az alkotóelemek átjutnak a méhlepényen. A szakemberek megnyugtatják a várandós hölgyeket, hogy a vakcina alkotóelemei nem jutnak be a méhlepénybe és nem okoz elváltozást a babánál.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)