Jump to content

Mi mindent csinálnak odabent?

2021. 10. 20. 19:00

Az élet csodája, ha egy magzat fejlődik az anyaméhben. Kíváncsian várunk minden ultrahangos vizsgálatot, hogy láthassuk a babát odabent.

Egyre több mindent tudunk és ez köszönhető az orvostudomány, valamint a technika fejlődésének is. Tudjuk, hogy a várandóság melyik hetében mi történik a fejlődő magzattal, de vannak olyan információk, amelyről talán most fogsz először olvasni.

Sírás

A kimerítő szülés után a legörömtelibb hang, ha a baba felsír. Ezt jelenti azt, hogy a tüdeje megtelt oxigénnel és az önálló légzésre képes. Nem is gondolnánk, hogy a babák már az anyaméhben is sírhatnak. Ugyanúgy sírásra nyitják a szájukat és a szájtartásuk is olyan, valamint zihálnak is.

Hallás

Azt tudjuk, hogy hallják azokat a zajokat, amelyek kívülről érkeznek. Eddig csak reménykedtünk benne, hogy ha a pocakban fejlődő babához beszélünk, akkor azt hallják, de most már az is bizonyos, hogy fel is ismerik édesanyjuk hangját és a szívverésük is szaporábbá válhat.

Ugyanakkor az a hang, amely számunkra hangos és zavaró, azt pontosan így élhetik meg ők is.

Látás

Mivel a magzatvízben lubickolnak, azt gondolnánk, hogy szemeik mindig csukva van. Valójában pedig ugyanúgy pislognak, mint idekint, sőt az anyaméh még a fényeket, árnyakat is beengedi, így azt is érzékelik.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay, Pexels)