Jump to content

Depi, de nem is kicsit

2021. 09. 12. 19:00

A várva várt áldott állapotban is lehetnek nehézségek és kellemetlenségek, de egész másképp áll hozzá az a nő, aki már régóta babaprojektben gondolkodik.

Csodálatos állapotként szeretné megélni minden kismama a várandósságát, emiatt tabuként kezelik a megváltozott állapotkor is megjelenő depressziót. Márpedig igenis létező, sőt gyakoribb, mint az gondolnánk.

Még az ideális családi helyzet, a támogató közeg mellett sem biztos, hogy a várandósság idején fellépő depressziót el lehessen űzni. Arról nem is beszélve, hogy a külvilág is azt sulykolja a nőkbe, hogy az örömteli állapotot annak megfelelően kell megélni is.

A gyermekáldás sok pár életében nem a tervezéskor teljesül, hanem akár sok év próbálkozás eredményeként valósul meg. Az elhúzódó siker, a több éves eredménytelen kísérlet annak ellenére fejeződhet ki, hogy végre sikerre viszik a családalapítást. A rossz hír az, hogy az sem feltétlenül rázza helyére a kismama lelkét, ha már végre a karjában tarthatja a gyermekét. A depresszió folytatódhat a szülés utáni időszakban is.

Annak felismerése, hogy mentálisan bajban van a kismama már fél siker. Akárcsak más probléma esetén, ilyenkor sem szégyen szakembert felkeresni annak érdekében, hogy a kicsi boldog gyermekkora és az édesanya boldogsága is megvalósulhasson.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)