Jump to content

Indul a projekt

2021. 05. 27. 19:00

A babavállalás lehet véletlenszerűen bekövetkezett, amely nem volt tervezett, míg sokan a tudatosság hívei és a szülőségre igyekeznek felkészülni.

Azok a párok, akik elértek kapcsolatukban arra a pontra, hogy gyermeket szeretnének vállalni, akkor bízni kell a gondolat teremtő erején kívül és a sejtek összetalálkozásán túl érdemes felkészülni agyban és fizikálisan is a gyermekvállalásra.

Ha már megfogalmazódott a babavállalás gondolata benned, akkor érdemes eszerint cselekedni és az egészségünket felkészíteni. Figyelj oda az alábbi pontokra!

  • Koffein: nem arról van szó, hogy tilos fogyasztani kávét, de ezt mértékkel kell tenni mind a leendő anyának, mind az apának.
  • Ételek: az egészséges étrend mindenkori igényünk kell, hogy legyen, azonban a várandósságra való felkészülés során egyes ételek kimondottan kerülendő. Ilyen a nyers hal, a nyers tojás, egyes sajtok is.
  • Ital: az alkoholfogyasztás sosem javasolt. Terhesség alatt kimondottan káros lehet a magzatra az alkoholfogyasztás, de ha még szóba sincs a várandósság, akkor is érdemes tudatosan kerülni a szeszes italokat.
  • Dohányzás: alapvetően káros szokás, de ha épp a családalapítás a cél, akkor arra illik felkészíteni a szervezetet és megszabadulni a káros szenvedélytől.
  • Gyógyszerek: a folyamatos gyógyszerszedés sem könnyítheti meg a teherbeesést. A test felkészítésekor érdemes az orvossal átbeszélni a lehetőségeket. A fogamzásgátló tabletta elhagyása valószínűleg minden pár számára egyértelmű, ha családalapításon gondolkodnak.
  • Stressz: könnyű azt mondani, de a tudatos gyermekvállaláshoz az is hozzátartozik, hogy megpróbáljuk magunkat lenyugtatni és a babavállalásra irányítani a figyelmünket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)