Jump to content

Igazi védelem a magzatnak

2021. 05. 18. 19:00

A nők életében van az az állapot, amikor annyira odafigyelnek az egészségükre, mint azelőtt talán soha. Ez a várandósság.

A kismamák jó része tudatosan odafigyel magára, amikor megtudja állapotát. A terhesség ténye odafigyelésre motiválja őket, amelynek érdekében az egészséges étkezés mellett a magzatvédő vitaminok fogyasztását is jelentheti. A tudatos gyermektervezés során pedig már akkor megkezdhetik a magzatvédő vitaminok szedését, ha még csak készülnek a fogantatásra.

Miért érdemes?

A magzatvédő vitaminok speciális összetétele már a gyermeket tervező nők számára is ajánlott. A babaváró és a szoptatós kismamák is fogyaszthatják. Ezek a készítmények úgy vannak kifejlesztve, hogy annak szedésével megelőzhetővé váljanak súlyos rendellenességek kiküszöbölése, úgymint a velőcső-záródási rendellenességek. Az embrió fejlődése során kifejlődik az idegrendszer, ám ha az valamilyen oknál fogva nem tökéletesen zajlik, akkor kialakulhat a nyitott gerinc, az agysérv vagy a koponyahiány.

Ezeknek a rendellenességeknek a hátterében állhatnak genetikai tényezők, és ha ez még a folsav hiányával is találkozik, akkor a fent említett velőcső-záródási rendellenességekhez vezethet. Ezért a folsav pótlása nagyon fontos, amely a magzatvédő vitaminok a megfelelő mennyiségben tartalmaznak. Azt ugyanis normál étkezéssel nem tudnánk biztosítani, de amúgy is csak a terhesség 13. hetéig szükséges a folsav bevitele.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)