Jump to content

Ebből még baj lehet

2021. 03. 02. 19:00

Míg vannak akik a nem kívánt terhességet megszakítják, mások vérre menő csatát vívnak a sorssal azért, hogy végre családot alapíthassanak.

Sok minden együttható szükséges ahhoz, hogy egy petesejt megfoganjon. Nemcsak egészséges nő, hanem elégséges spermiumszámú férfi is. Újabb vizsgálatok szerint kimutatták, hogy 1973 és 2011 között a spermiumszám csökkent. Nem is akárhogyan, ugyanis 59%-os a csökkenés, amelyet tovább nehezít az is, hogy a férfiak tesztoszteron szintje is csökkenőben van. Csak hab a tortán, ha még erekciós problémákkal is küzd az erősebb nem tagja, akkor egyre csak romlik a nemzőképesség.

Ha ez az arány ilyen mértékben növekszik, akkor 2045-re akár le is nullázódhat. Emellett a születések számstatisztikája sem jó. A születések száma pedig nem azért csökken, mert a nők nem akarnak gyermeket, hanem megnövekedett a vetélések száma és a hormonális változás is akadályozza a fogantatást, gyermekvállalást. Ha ez a tendencia folytatódik, bizony az emberiség is komoly gondban lesz.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)