Jump to content

Szülés utáni hajhullás

2021. 02. 11. 19:00

A várandósság csodáját egy életünk végéig tartó utazás, a szülőség váltja fel.

Ez az utazás tele van csupa boldogsággal, de vegyül bele nehézség is bőven. Szülés után a kismamák egy része tapasztalhat egy olyan ijesztő jelenséget, hogy az átlagosnál több hajszálat veszít. Csak a hormonok játéka, mégis kellemetlen és félelmetes. Aki egészséges, dús hajkoronával rendelkezik, még feltűnőbbé válhat a nagyfokú hajhullás.

 

Mi okozhat hajhullást?

A várandósság alapjában véve hatalmas változás elé állítja a női testet, szervezetet. Ilyenkor megemelkedik az ösztrogén és a progeszteron szintje. A terhesség ideje alatt ez a két hormon a hajhagymákra, a hajszálakra is jó hatással van. A kismamák mindegyike alig várja, hogy babáját a kezében foghassa, ugyanakkor a szülés az, amely során a női nemi hormonok szintje csökkenni kezd és ezzel a hajvesztés is megtörténhet.

Mindenkinél máshogy jelentkezik ez a jelenség, de ha 9 hónapnál tovább tart, akkor annak már érdemes utánajárni orvosi segítséggel. Egészen addig viszont nem szükséges túlságosan sokat stresszelni a hajhullás miatt. B-, C- és E-vitamin szedésével, valamint cink bevitelével segíteni lehet a problémán.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)