Jump to content

Mit kíván a kismama?

2021. 02. 04. 19:00

A kismamák általános jellemzője, hogy egy idő után látványosan megnövekszik a pocakjuk. A kívánósság is jellemző, azonban azt nem mindegyik várandós nő éli át.

Hallhattunk már megmosolyogtató történeteket, hogy milyen egymáshoz nem illő ételeket fogyasztanak egyszerre a kismamák. Mások olyan ételeket kívánnak meg, amelyeket azelőtt sosem. Van, hogy szélsőséges formában nyilvánul meg a kívánósság, de ha nem szeretnénk nagyon elhízni és fontos az egészségünk is, azért a szélsőséges táplálkozást érdemes elkerülni. Az azonban, hogy valamilyen ízt vagy ételt megkívánunk még akkor is általános, ha nem vagyunk áldott állapotban. A terhesség során a hormonok olyan módon dolgoznak, amelyeket nem tudunk befolyásolni. A mértéktartás az, ami nagyon fontos ebben az időszakban. Amennyiben édes ízt kívánunk, azt ne egy (vagy több) tábla csoki jelentse, hanem gyümölcs. A sós iránti sóvárgásunkat is egészséges sósabb ételekkel váltsuk ki, úgymint magvak, sajt.

Általában elmondható, hogy a 2-3. trimeszterben nagyobb igényünk lehet a savanyú ízekre, de a keserűt kerülünk. Ez utóbbi talán még evolúciós örökség annak érdekében, hogy a mérgező növényeket nehogy elfogyasszuk.

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)