Jump to content

A közel 27 éves embrió

2021. 01. 21. 19:00

Sokan vágynak a családalapításra. Arra a pillanatra, amelyet akár már gyermekkoruk óta dédelgetnek magukban.

Egy baba érkezése érintheti váratlanul a szülőket és lehet betervezett is. Bárhogy is van, a legjobb végkimenetel az, ha a család nagyon várja a kicsi érkezését. Amerikában ez éppen fordítva történt. Egy megtermékenyített petesejt várt arra 30 évet, hogy végre megszülethessen.

Erre úgy volt esély, hogy Amerikában nemcsak megszületett gyermeket lehet örökbe fogadni, hanem embriót is. A mesterséges megtermékenyítés során a szülők ugyanis dönthetnek arról, hogy hány megtermékenyített petesejtet ültessenek vissza. Ha marad még életképes, be nem ültetett embrió és azokra a szülők nem tartanak igényt, akkor ezeket a megtermékenyített petesejteket még tárolják és lehetőség van örökbe fogadni. Egy babát nagyon akaró pár így talált rá erre a lehetőségre. Hiába vágytak gyermekre, minden próbálkozás ellenére csak álom maradt a családdá válás.

A család első örökbefogadott embriója már 24 éve várt arra, hogy rátaláljanak új szüleik. Nemcsak egy megtermékenyített petesejtet fogadtak örökbe, hanem már előrelátóan testvért is szerettek volna, így tényleg az embrió testvérét is megszerezték. Mire megszületett a második gyermek, lefagyasztott embrióként 27 évet várt arra, hogy megszülethessen, így lényegében embrióként már 27 évet „élt”, mire világra jött.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)