Jump to content

Jelek, hogy valaki készülődik

2021. 01. 19. 19:00

Amikor egy nő élete révbe ér, a körülmények alkalmasak a családalapításra, előbújhatnak azok a vágyak, hogy gyermeket szeretnének.

Van, akinek anélkül is sikerül teherbe esni, hogy arra fel lenne készülve lelkileg és egzisztenciálisan, míg másoknak a körülmények adottak lennének, de a természet nehezebben engedi a babavállalást. Aki nagyon vágyik a várandósság beigazolódására, az minden hónapban izgatottan lesi a terhességi teszteket, figyeli magán a várandósság jeleit.

Lehet, hogy várandós vagy?

A test jelzi minden nyűgét és baját, így a terhességet is. Az más kérdés, hogy tudjuk-e értelmezni amit a test üzen. Az egyik, ami jelzésértékű, az a hangulatingadozás. Amikor váratlanul tör rá a nőre az ingerültség, ami indokolatlannak tűnik. Kívülről lehetséges, hogy indokolatlan, de a várandós nő testében a hormonok elkezdenek dolgozni, már a fogantatás pillanatában.

A hangulatingadozás mellett jelentkezhet semmiből jövő fáradékonyság. Ha arra nincs igazán magyarázat, nem is érti a nő, hogy miért annyira bágyadt és fáradt, akkor felmerülhet a terhesség gondolata is, amely ugyancsak a hormonoknak köszönhető.

Az étvágyban is megmutatkozhat olyan furcsaság, amelyre eleinte nem is talál magyarázatot. Miért kíván ételeket? Vagy éppen ellenkezőleg, miért undorodik olyan illatoktól, ételeknek már csak a gondolatától is, amelyek eddig nem okoztak benne hasonlót? Ugyancsak a hormonok működnek a háttérben és a várandósságra utaló jel lehet.

A hányinger, az émelygés, a puffadás ugyancsak a szervezet jelzése, amely a terhességre is utalhat. Ugyanígy a testhő megemelkedése, az érzékeny mell is jele lehet annak, hogy egy új élet kezd fejlődni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)