Jump to content

Kire figyelsz?

2020. 12. 17. 19:00

Szinte minden nő életében eljön az a pont, hogy vágyik arra, hogy anya lehessen. Egy álom teljesülhet be azzal, hogy ha tényleg egy apró szívecske kezd verni az anya testén belül.

A már vágyott gyermek esetében hatalmas örömöt vált ki, ha a terhességi teszt pozitív. Az orvosi megerősítés pedig fokozza azt. A babavárás egy csendes időszak is lehetne.

Habár az élet ugyanúgy zajlik kismamaként, mint azelőtt, ugyanúgy eljárhat a nő dolgozni, teszi a dolgát odahaza, mégis a gondolata nagyon sokat jár a benne növekedő magzaton. Az a jó, hogy ezt meg tudja élni a nő, ugyanakkor számos területen módosítani szükséges az életen akkor, ha hamarosan érkezni fog a baba.

Nemcsak a kicsi helyét kell kialakítani, megvásárolni mindent a fogadására, hanem lelkileg is készülni kell. Sokakat megrémít a test átalakulása, és attól rettegnek, hogy alakjuk már sosem lesz a régi, mások életét a várandósság járulékos kellemetlenségei kínozzák é emiatt nehezebben tudnak babájukra, magukra koncentrálni. A munka elvesztése, a pénzügyi megoldás is kelthet feszültséget. Egyesek pedig már a terhesség elején járva is a szülés gondolatától riadnak vissza.

Ha keresünk, akkor biztosak lehetünk abban, hogy találni is fogunk olyat, ami félelemet generálhat bennünk, de akkor gondoljunk arra, hogy ezzel energiát veszítünk, amit az aggódásra fordítunk és nem a magzatunkra, magunkra.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)