Jump to content

Hogy ne legyen teher

2020. 06. 09. 19:00

Sok kismama nem szereti és nem is használja állapotára a terhességet, mert bár tényleg megváltozott a teste, és kellemetlenségekkel is találkozik, a várandósságot nem teherként éli meg.

Az áldott állapot velejárója, sőt mutatója lehet az émelygés, a rosszullét. Talán még a terhességi teszt sem mutat ki semmit, amikor már a szervezet jelzi, hogy benne új élet fogant meg. Még az első gyermeküket váró nők is tisztában vannak azzal, hogy hamarosan meg fog változni a testük, növekedni fog a magzat, súlygyarapodást is fognak tapasztalni, de mégis az élet csodájaként tekintenek az állapotukra. Nem egyszer képzelik azt el, hogy milyen lesz születendő gyermekük már akkor is, amikor még a nemét sem tudják. Játszadoznak a nevekkel, a babaszoba elrendezésével, csupa-csupa jó gondolat. Minden várandósság más, különleges, de vannak, akik tényleg teherként élik meg.

A gyötrő émelygés, rosszullét erőt vehet ki a kismamákból, de még ez sem tántorítja el a legtöbb nőt, hogy ne boldogságban élje meg az állapotát. Segíteni lehet, hogy tényleg ne legyen nyűgös kivárni a kilenc hónapot.

Az egyik módja, hogy a megváltozott állapot kiderülése után is mozogjunk, a sportról nem szabad lemondani. Természetesen figyelembe kell venni később a növekvő pocakot és nem árt az orvossal is egyeztetni, de az aktív élet és mozgás legyen jelen az életünkben még várandósan is.

A súlygyarapodás szükséges és természetes velejárója a várandósságnak, de arra ügyelni kell, hogy egészséges szinten felül ne gyűjtsünk magunkra kilókat. Ennek érdekében, de még inkább a magzat és saját egészségünk érdekében a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozást kell előnybe részesíteni.

Lelkileg is rá kell hangolódni arra, hogy hamarosan anyává válunk, de az internet ebben nem mindig segít. Hasznos információkat is találhatunk, de meg is ijeszthet az a sok minden, amire rátalálunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)