Jump to content

Allergia várandósság ideje alatt

2020. 05. 19. 19:00

A kismamák egyszerre élhetnek meg gyönyörű mégis kellemetlen pillanatokat várandósságuk alatt.

A kellemetlenséget nem feltétlenül a megváltozott állapot idézi elő, hanem a virágporra érzékenység. A várandósság alatt megélt allergia még kínzóbb lehet. A teherbeesés utáni első trimeszterben jelentkezhet az émelygés, a rosszullétek, és ha még ezt megtetézi az allergia is, nem sok jó élménnyel gyarapszik a kismama. Amennyiben a babaprojekt tervezett, úgy a fogantatást érdemes az allergiaszezon utánra halasztani. Természetesen az élet ennél sokkal nagyobb rendező, és nem mindig lehetséges megtervezni a babavárást, ezért ha a várandósság első, akár kényelmetlenebb időszaka egybeesik az allergiával is máshogy kell azt kezelni.

A gyógyszerek kerülése a legfontosabb, és még az orrspray esetében is a sóoldatos készítményekkel kell próbálkozni.

Az internet a jó barátunk, így abban is segíthet, hogy informálódjunk a levegőben jelenlévő pollen mennyiségéről, minőségéről. Amennyiben magas pollenkoncentrátum, és lehetőség van arra, hogy otthon maradjunk, a legjobban járunk el.

Érdemes többször kezet és arcot mosni. Akár az orrüreget is ki lehet mosni. Naponta többször cserélni érdemes a ruházatot is, hogy az öltözéken megtelepedett pollentől megszabaduljunk.

Egyes vény nélkül kapható allergia elleni készítményeket a várandós nők is biztonsággal alkalmazhatják, de mielőtt a szedésébe belekezdenénk, érdemes a gyógyszerésszel és/vagy nőgyógyásszal egyeztetni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)