Jump to content

Fertőzött kismama

2020. 05. 07. 19:00

A várandósság csodáját a legtöbb nő úgy képzeli el, hogy örömteli hangulatban várja kisbabája megérkezését, átélve a kismamaság minden pillanatát.

Hallomás, elmondás alapján sok információt szerezhetünk másoktól a terhesség megélésének nehézségeiről is, így talán egy kicsit lélekben felkészülünk némi rosszullétre, émelygésre, de mindenki sokkal jobban odafigyel egészségére, hiszen már önmagán kívül egy másik kis életért is felelős. Terhessége során senki nem szeretne megbetegedni, ezért a koronavírus-fertőzést is szeretnénk elkerülni.

A koronavírus a kismamák körében is feltűnhet, és még alig tudunk valamit arról, hogy ennek milyen kockázata van a magzatra nézve. Annyit tudunk, amelyet a koronavírussal fertőzött kismamák esetében tapasztaltak. A várandósság ténye úgy tűnik, hogy kockázati tényező, azaz egy kis mama nem lesz veszélyeztetettebb csak az állapota miatt. Azonban a magzat is elkaphatja az anyától a fertőzést, mégis úgy tűnik, hogy a kór nincs hatással a magzati fejlődésre.

Ha egy várandós nőben felmerül a koronavírus fertőzés gyanúja, akkor az önkéntes karantán javasolt számára. Az enyhébb formában jelentkező tünetek észlelésekor a pihenés, az otthonmaradás és a vitaminok pótlására van szükség. Ha beigazolódik a koronavírus-fertőzés, akkor is joga van minden leendő édesanyának a legjobb ellátást megkapnia.

A szülést sem befolyásolja az, ha a kismama koronavírussal fertőzött. Semmiképp se döntenek az otthonszülés mellett.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: egeszsegmozaik.co.hu | képek: pixabay.com)