Jump to content

Más élmény

2020. 05. 05. 19:00

Nincs kőbe vésve az, hogy egy nőnek mikor illik anyává válni. Sokan régóta nagyon szeretnének gyermeket vállalni, mégsem jön össze.

A társadalmi elvárásokhoz igazodva fiatalabb korban érdemes az első gyermeket megszülni, azonban ezt számos tényező befolyásolhatja. A terv, még ha meg is van, az külső tényezők saját kedvükre formálhatják a terveinket. Emiatt sok esetben a gyermekvállalás ideje kitolódik a nők, a párok életében. Szempont az egzisztencia megteremtése, a megfelelő pár megtalálása, ugyanakkor egyes betegségek is megnehezítik a családalapítási szándékot.

Egyáltalán nem ritka, hogy a nők 30-as vagy 40-es éveikben vállalják első gyermeküket. Mégis jóval elfogadottabb, ha egy harmincas évei elején kezd bele a családalapításba, mint negyven évesen.

Van azonban annak előnye, hogy negyven éves kor környékén lesz anyává a nő. Addigra már minden bizonnyal megtalálta a munkában is a számítását. Emellett megtalálhatta a párját is, és stabil kapcsolatban már csak a gyermekáldásra vár. Megvan azonban a veszélyes is, ha a gyermekvállalást kitolják negyven felé. Míg a harminc év feletti várandósság már nem számít ritkaságnak, attól függetlenül már abban a korban is lehet nehezebb a teherbeesés, negyven éves korban ez még inkább igaz és még egészségügyi kockázattal is számolni kell.

Természetesen negyven év felett is lehetséges egészséges és gyönyörű babát világra hozni, de jóval kisebb annak az esélye, hogy a szülők segítségére számítsanak.

Negyven éves kor felett nagyobb kockázata van a gyermekvállalásnak, de nyugodtabban állhatnak az anyaság elé.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)