Jump to content

Téves minden eddigi elgondolás?

2020. 03. 05. 19:00

A terhesség kilenc hónapja elegendő időt kapunk arra, hogy felkészüljünk a gyermekünk érkezésére. Elképzeljük, milyen lesz majd babázni, milyen is lesz a csemeténk.

A mai technika mellett már sokkal jobban ráláthatunk arra a babára, aki még meg sem született. Nemcsak a nemét tudhatjuk meg, hanem azt is, hogy rendben van-e az egészsége. A gyermekeink személyisége és fizikai megjelenése függ a szülők és más felmenők genetikájától. A gyermek nemét is a genetikára fogtuk, ám ezt a régi elméletet most megcáfolták. Az új teória szerint az, hogy a családokban lányok, vagy fiúk születnek nem a szülők genetikáján múlik.

Egy ausztrál kutatás szerint egészen más a helyzet, vagyis nem a szülői gének befolyásolják, hogy milyen nemű gyermek születik a családban.

A Queenslandi Egyetem kutatói szerint az, hogy egy párnak milyen nemű gyermeke születik, sokkal inkább véletlenszerű. Nincs az embereknek arra hajlama, hogy vagy fiú, vagy lány gyermeke lesz.

Arra, hogy lány gyermek szülessen, 49 % az esély, ebből pedig az következik, hogy kisfiú születésére 51 % esély van.

Hárommilliónál több szülő és 4,5 milliónál több gyermek születésének adatát vizsgálták meg az 1932-es évtől kezdve, de semmilyen összefüggést sem találtak arra nézve, hogy van-e összefüggés egy ember gyermekeinek neme között.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)