Jump to content

Amikor csak annak tűnik

2020. 01. 14. 19:00

Sokak számára a gyermek születése a legnagyobb vágy, ám az nem mindenkinek adatik meg könnyen.

A boldog párkapcsolatban élők számára teljesen egyértelmű, hogy előbb vagy utóbb gyermekük szülessen. Vannak, akiknek kevesebb időbe teli a gyermekáldás, míg mások számára ez az út sokkal hosszabb és sokkal rögösebb.

Akik belevágnak a gyermekvállalásba, aktív nemi életet élnek, emellett pedig semmilyen módon nem védekeznek, megadják annak a lehetőségét, hogy gyermekük szülessen. Ennek ellenére sokan szembesülnek problémával. Minden hónapban várják az eredményt, hogy mit mutat a terhességi teszt.

Aki már hónapok vagy akár évek óta próbálkoznak, hogy gyermekük lehessen, azok a pozitív tesztben bizakodnak minden alkalommal. Sőt, azok, akik már nagyon rákészülnek az anyaságra, vágynak arra, hogy babájuk legyen, annak ellenére érezhetik a terhesség jeleit, hogy a megtermékenyülés nem történt meg. Ezt nevezik képzelt terhesség szindrómának, amely során pontosan ugyanazokat a tüneteket érzékelik önmagukon, mintha valóban áldott állapotban lennének: émelygés, rosszullét, fáradékonyság stb.

Létezhet ez a nő gondolataiban, azonban ezt az érzést csak támogatja a női hormonháztartás. Tényleg olyan tüneteket produkál a test, mintha várandós lenne a nő, így nemcsak puszta beképzelésről van szó.

Arról van szó, hogy a képzelt terhesség szindrómát megélő nők esetében a test valóban a gyermekáldásra készíti fel a női testet és megnövekedik a progeszteron szintje. Még a körülmények is adottak arra, hogy a fogantatás megtörténjen. Ennek köszönhetően érezheti az amúgy nem is várandós nő a terhesség első idejének tüneteit magán.

A nő már bele is élheti magát anyai szerepébe, ám nagy csalódást okozhat a terhességi teszt eredménye.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)