Jump to content

Kismamaként két egészségről gondoskodunk

2019. 12. 26. 19:00

Az egészségünk nagy kincsünk, és akit egyszer is megcsap a betegség szele, az talán még tudatosabban odafigyel testére, étrendjére, életére.

Még fokozottabban igaz az, hogy odafigyelünk étrendünkre, egészségünkre akkor, ha áldott állapotba kerülünk. A növekvő magzat megfelelő fejlődése érdekében is érdemes olyan étrendet tartani, ami ezt segíti, azonban az anya egészsége is nagyon fontos. Sok kismama retteg a súlygyarapodástól, de az egészséges ételek fogyasztásával ez is korádban tartható.

Az a kismama, aki nem figyel oda saját egészségére, az magzata egészségét is kockáztatja. A zsírokban gazdag táplálkozás ugyanis a testében növekvő babájára is hatással van. A zsíros ételek fogyasztása károsíthatja a magzat agyát és akár egész életre kihathat ez.

A telítetlen zsírsavak nagy mennyiségű fogyasztásával olyan anyagok termelődnek a baba agyában, amelyek befolyásolják a megfelelő agyi hálózat fejlődését. Ez azzal jár, hogy az agy a későbbiekben nem tudja azokat a feladatokat ellátni, amit kellene és feltűnhet a hiperaktivitás, a szorongás.

A kutatók arra is felhívják a figyelmet, hogy a várandósság alatti helytelen táplálkozásnak olyan súlyos következményei lehetnek, amelyet később már vissza sem lehet fordítani és az egészséges életmódra váltással sem lehet helyrehozni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)