Jump to content

Mit mondanak az orvosok?

2019. 10. 29. 19:00

A gyermekvállalás, de a szülőktől való leválás ideje is kitolódhat. A családalapítás előtt a fiataloknak nagy terveik vannak.

A családi fészek elhagyása nagy feladat minden fiatalnak még akkor is, ha a szülők támogatását élvezi. A saját háztartás vezetése, a pénz beosztás egy új életmódot jelent. Mielőtt belevágnának a családalapításba, általában nagy terveik vannak. Saját életet kezdeni egy új otthonban, a szülőktől távolabb, saját fizetéssel rendelkezni – minél nagyobb fizetéssel -, egzisztenciát megteremteni, világot látni. Majdcsak minden fiatal így gondolkodik. Kinek korábban, kinek később, de nem lehetetlen egy jó alapot megteremteni ahhoz, hogy biztonságban tudjon belevágni a saját család megteremtésébe. Eleve megtalálni a megfelelő párt sem egyszerű, így több tényező is segíthet abban, hogy a gyermekvállalás ideje kitolódjon.

A biológiai óra azonban ketyeg. A nők esetében még fontosabb szempont figyelembe venni és tervezni a babavárást.

A legszebb és legoptimálisabb lenne előre megtervezni életünk menetrendjét, azonban jól tudjuk, hogy mennyi minden befolyásolja azt. Sokan csúsznak ki a gyerekvállalás optimálisan mondott időkorlátjából, amely után nehezebb a teherbeesés.

Egyáltalán, melyik az a kor, amely a legideálisabb gyermekvállalásra?

A korábbi generációkban már a huszonéves koruk legelején férjhez mentek és szültek a nők, ma azonban már az megy ritkaság számba, ha a férjhez menetel és a baba érkezése is 25 éves kor alatt történik meg. Még az orvosok véleménye is más lehet ebben a témában és a gyakorlat is ugyanezt mutatja. A családalapításra hatással van ugyanis a környezetünk, vagyis az egzisztenciális és a szociális oldal. Amennyiben mégis minimum és maximum életkor közé kellene szorítani a gyermekvállalás ideális korát, akkor a legjobb a 25-35 év közötti szülés. A 35 év feletti gyermekvállalás esetében számolni kell a nagyobb kockázattal, ami a betegségeket illeti, valamint a teherbeesés is nehezebb lehet. A modern tudománynak és technikának hála, a genetikai eredetű betegségek már a terhesség korai szakaszában is kimutathatók.

Nem tudjuk előre a sorsunkat. Még ha úgy képzeltük el, hogy fiatalon családot alapítunk, azt könnyen alááshatja, ha nem találjuk meg a párunkat, nem érkezik a gyermekáldás, vagy a karriert helyezzük előtérbe és mire észbe kapunk, már harminc derekán járunk. Számos példát láthatunk magunkkörül, vagy a hírességek között is, akik első gyermeküket negyven felett szülték meg. A legfőbb azonban az egészség.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)