Jump to content

Honnan tudhatod?

2019. 09. 19. 19:00

A babatervezés sokféle gondolatot elindít a nő fejében. Az egyik az, hogy mikor és hogyan tudja meg, hogy gyermeket vár? Azonnal érezni fogja, vagy csak a teszt fogja kimutatni és abból fogja tudni?

Az, aki sokadszorra rugaszkodik neki a lombikbébi programnak, vagy minden hónapban várva várja, hogy végre ne menstruáljon, mert az magzata fogantatásának a jele lehet, talán még azt is megérzi, ha tényleg megtörténik a csoda. Esetleg a sokadik terhességi teszt pozitív jelzését is nehezebben fogja fel, mert nem hisz a szemének.

Különleges érzékkel megáldott édesanyák közül vannak olyanok, akik szinte biztosak abban, hogy a két sejt találkozása megtörtént, egy új élet kezd sarjadni a méhében. A teszt ezt csak megerősítheti, de semmi újat nem mond. A másik végleten vannak azok a nők, akik hasi fájdalommal kerülnek kórházba, és kiderül, hogy a fájdalom nem más, mint a szülési fájdalom. Úgy voltak várandósak, hogy arról tudomásuk sem volt. Ez utóbbiak ugyan extrém esetek, de előfordul.

A várandósság egyértelműségét a gömbölyödő pocak egyértelműen jelzi mások számára is, ám az első trimeszterben a pocaknak még semmi jele. Aki nem rendelkezik azzal az érzékkel, hogy a fogantatást is érezzék, azok keresik, kutatják magukon a terhesség jeleit, jelzéseit.

Ha a nő nagyon figyeli magát, mert tudatosan készül az anyaságra, akkor az együttlétek után a testét is jobban figyelheti. Márpedig a két sejt találkozása után a megtermékenyített petesejt körülbelül két hétig vándorol, mire beágyazódik a méhfalba. Ezt a vándorlást szurkáló érzésként megtapasztalhatja a nő.

A mellek is jelzésértékűek lehetnek. A mellbimbó udvarának elsötétülése, a mell érzékenysége és feszülése is azt jelezheti, hogy egy új élet kezd növekedni odabent.

A rosszullétekről sokaknak nem kell beszélni. Ha egy nő hányingerre panaszkodik, a környezetében biztosan többen megjegyzik, vagy megkérdezik, hogy nincs-e más állapotban. Való igaz, hogy az émelygés, a hányinger a terhességet jelző lehet.

A vizelési inger főleg a terhesség utolsó trimeszterében jellemző, mert a növekvő magzat már nyomja a belső szerveket, így a húgyhólyagot is. Az állapot első időszakában is jelentkezhet a gyakori vizelési inger, amely akár a magzat jelenlétét is jelezheti.

Amikor a nő még nincs is tudatában, hogy szíve alatt babája fejlődik, és mindent ugyanúgy csinál, mint azelőtt. A táplálkozásában tesz másképp, mégis az addig imádott étel, ital, illat lehet undort vált ki belőle, más ételeket pedig megkíván annak ellenére, hogy azelőtt nem rajongott érte különösebben.

A stresszes életünkben mindenki panaszkodik a fáradtságra, ám a kismamák érezhetik magukat a szokottnál is fáradtabbnak, álmosabbnak.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)