Jump to content

A kellemetlen tünetek oldása természetes módon

2019. 05. 30. 19:00

Várandós kismamaként igyekszik minden nő kerülni a vegyszereket, a saját, de még inkább magzatára veszélyt jelentő anyagokat. Az áldott állapotot azonban nem mindig egyszerű megélni.

A megváltozott állapothoz igyekszik a test alkalmazkodni, de mivel a hormonok is dolgoznak, így a babavárásnak nemcsak a pocak növekedése lehet a jele, hanem más, kellemetlen tünet is. Az egyik ilyen a hányinger, amellyel sok kismama megküzd.

A főleg első trimeszterben jelentkező hányinger akár a terhességet is jelző lehet, de mindenképp megszüntetni szeretnénk, hiszen kényelmetlen és kellemetlen helyzetet is okozhat. A hányinger csitításának természetes megoldása lehet a gyömbér használata. A megemelkedett hormonszint okozza a hányingert, amely talán kellemetlen, mégis sok nő számára még akár örömöt is jelenthet, ha sokat vártak a gyermekáldásra. A gyömbér bármilyen formája enyhülést hozhat a hányingerben. Lehet az üdítő, kandírozott vagy szárított, akár friss gyömbér is.

A fejfájás nem tipikusan a várandósság fájdalmas tünete, hanem sokakat gyötör akár naponta is. A fejfájás csillapítása kismamák esetében történhet természetesen, gyógyszer nélkül is. A magzatát szíve alatt hordó nő szervezetében magnéziumhiány is felléphet. A magnézium szintjének csökkenése pedig köztudottan a fájó izomgörcsök okozója lehet. Hogy mi köze van a magnéziumhiánynak a fejfájáshoz? Ha nincs elég magnézium a szervezetben, akkor az izmok merevebbé válnak, és ez a merevség okozhat fejfájást is. Ennek elkerülése miatt is oda kell figyelni a folyadékpótlásra, valamint orvosi vélemény kikérdezése mellett kalciumot, magnéziumot is lehet szedni.

A gyomorégésre azt szokták mondani, hogy a baba növekedő haja irritálja a nő szervezetét. Haj ide vagy oda, ez is olyan kellemetlenség, amelytől szeretne mindenki szabadulni. A terhesség során tapasztalt gyomorégés elleni természetes megoldást a tej adhatja. A baba növekedésével egyre nagyobb helyet foglal el a mama pocakjában, így a gyomornak is kisebb hely jut, amelynek következtében a gyomorsav is visszafolyhat. Ez okozza a gyomorégést, de a tej semlegesíteni képes azt.

A magzat növekedésével az emésztésben is változás állhat be, amely amiatt is lehetséges, hogy a baba nyomni kezdi a belső szerveket és persze a hormonok is dolgoznak. A székrekedés mindig kellemetlen, de kismamaként még inkább az. A vízbe kevert útifű maghéj megoldás lehet a székrekedésre.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)