Jump to content

Már a legelején sokat tehetünk

2019. 05. 23. 19:00

A családalapítás egy nagy döntés az életünkben. Ám míg sokan megtervezik életüknek ezt a fontos állomását, mások minden tervezés nélkül tudatosulnak azzal, hogy bővül a család.

A babaáldás sosem baleset, de az megtörténhet, hogy nem számítanak az utód érkezésére. Egyik védekezési eszköz sem adhat teljes védelmet a nem kívánt terhesség ellen és annak ellenére, hogy a párok megtesznek óvintézkedéseket, megtörténhet a teherbeesés.

Azt is tudjuk, hogy milyen sok pár törekszik arra, hogy végre bekövetkezzen a személyes csodájuk, a gyermekáldás. Az orvosi kezelések és beavatkozások mellett számolni kell a lelki folyamatokkal, valamint pénzügyi erőforrásokat is megmozgathat.

A gyermekvállalás tudatos tervezése a gondolkodással kezdődik meg. Azaz a párok eldöntik, hogy kapcsolatuk és életük megérett arra, hogy közös babát vállaljanak. A tudatos tervezés azt is magába foglalja, hogy a nő felkeresi nőgyógyászát és elmondja, mit terveznek párjával. Az évente elvégzett nőgyógyászati vizsgálat eredendően szükséges, de a babavárást megelőző időszakban fokozottan igaz ez. A rákszűrés is nagyon fontos, valamint így kiderülhet, ha esetleg valamilyen gyulladás van a szervezetben. Annak kezelésével elősegíthető a fogantatás.

Amennyiben mindent rendben talál a nőgyógyász, megkezdődhet a próbálkozás. Az sem árt, ha a férfi is felkeresi orvosát, és egy alapos vizsgálattal kiderülhet, hogy egészségnek örvend-e vagy sem.

Az egészséges táplálkozás egészségünk alapja, de ha a szervezetünk mindenből megfelelő mennyiséghez jut, akkor jól működik, így a fogantatás is gyorsabbá és egyszerűbbé tehetjük. Számos olyan termék megtalálható a patikák polcain, amelyeket azért készítettek el, hogy a még csak gondolatban megfogant gyermekek minél hamarabb a valóságban is létrejöhessenek. Még a terhesség előtt feltöltődik a női szervezet fontos vitaminokkal és a terhesség első, kritikus időszakában is segíthet. Ha terhes vitamint nem is akar szedni egy családalapítás előtt álló nő, a folsav mindenképp jót tehet az egészséges tápanyagok fogyasztása mellett.

Nemcsak a minőségi és egészséges, válogatott tápanyaggal segíthetjük a fogantatást, hanem a testmozgás is hozzájárulhat ahhoz, hogy ne hízzunk el, mert a megfelelő testsúly is befolyásolhatja a termékenységet. Sőt a babavárás maga is sokkal zökkenő mentesebb lehet, és a terhet is jobban viseli a jó kondiban lévő kismama, mint az elhízott, túlsúllyal küzdő.

A dohányzás, az alkoholfogyasztás, egyéb káros szenvedélyek nem férnek meg a babatervezéssel még csak gondolati szinten sem, nemhogy a gyakorlatban.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)