Jump to content

Ki bújik meg a pocakban?

2019. 04. 09. 19:00

A családalapítás gondolatával játszó párok talán már azt is tudják, hogy születendő gyermekük számára milyen nevet választanának világra jötte után. A nemet is meghatározó ultrahangvizsgálatig azonban várni kell.

A legtöbb család számára a legfontosabb szempont, hogy a terhesség és a szülés is problémamentesen menjen végbe, egészséges csecsemő szülessen. Akik pedig évek óta küzdöttek azért, hogy végre baba születhessen, még inkább igaz az, hogy mindegy milyen nemű lesz a baba, csak egészséges legyen.

Ettől függetlenül minden leendő szülő fantáziáját piszkálja az a gondolat, hogy vajon milyen nemű gyermeket hord az anya a szíve alatt? A több, de azonos nemű gyermek esetén valószínűleg abban bíznak, hogy végre a nemek aránya kiegyenlítődik. Ahhoz, hogy a legnagyobb valószínűséggel meg tudja az orvos ultrahangos vizsgálattal állapítani a baba nemét, a terhesség legalább 14. hetéig el kell jutni. De ki bír addig várni?

Amíg nincs bizonyíték a magzat nemére, addig maradnak a megérzések és persze néhány népi megfigyelésen alapuló jóslás.

Vannak szülők, akik a modern technika létezésének ellenére sem akarják megtudni születendő gyermekük nemét, így aztán az egyes ultrahangos vizsgálatok során csak arról kérnek információt, hogy magzatuk normálisan fejlődik-e. Amikor már nő a pocak, akkor többen, ránézésre is igyekeznek megjósolni, hogy milyen nemű baba fejlődik az anyuka pocakjában és mindezt a has nagyságából, annak alakjából. Az előre csúcsosodó pocak leginkább fiúsnak szokták megítélni. Az ilyen pocakú kismamák esetében hátulról nézve talán nem is tűnnek állapotosnak, míg a lányosnak ítélt pocak inkább szélesebb, és a csípő is terebélyesebb. Ezt persze nem lehet készpénznek venni, mert igencsak nagy meglepetéseket okozhat, ha a jóslások ellenére a másik nemű baba születne.

Egyesek a reggeli rosszulléteket abszolút a lány magzatoknak tulajdonítják, mint ahogy a terhesség során érzett édes íz kívánása, valamint a gyümölcsök előnyben részesítése is lány magzat fejlődésére utal. A fiút váró kismamák inkább a savanykás és a sós ízekért rajonganak állapotosságuk ideje alatt. Némi támpontot adhatnak tehát ezek is, de mi van azzal a kismamával, aki egyáltalán nem kívánós állapotossága ideje alatt? Mert ilyen is van. Vajon hány rosszullétet megélő kismama hozott a világra fiú babát?

Aki nem tud várni addig, hogy orvosa ténylegesen megállapítsa születendő babája nemét, az megkérdezheti az ingát. Ehhez még ingára sincs szükség, elég csak egy nyaklánc és az arra felfűzött gyűrű. Amennyiben vízszintesbe helyezkedve a pocak fölött tartott nyakláncon lévő gyűrű előre és hátra mozdul ki, vélhetően fiú növekszik a pocakban. Lány magzat esetében ez a mozgás körkörös.

Bármelyik módszert is próbálja ki az ember, vagy alátámasztja az ultrahangos felvétel, vagy rácáfol.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com (A képek illusztrációk)