Jump to content

Émelygés elleni tippek

2019. 02. 07. 19:00

Párok sokaságának a gyermekáldás nem megy olyan könnyedén. Sok nő várja hónapról hónapra azt, hogy a terhességi teszten megjelenjen a jel. Mi következik aztán?

Aki még a családalapítás előtt áll, az is tudja, hogy egyes nők a várandósság első időszakában enyhébb vagy hevesebb rosszullétektől szenved. Akinek sokat kellett várnia és tennie azért, hogy végre teherbe essen, talán még ezeket a nehézségeket is könnyebben viselheti. Nem muszáj azonban mindent úgy viselni, hogy meg sem próbálunk a kellemetlenségen enyhíteni. Még ha áldott is az állapot, a rosszullétek ellen lehet tenni, vagy legalább enyhíteni azokon.

A táplálkozás napjaink fő tevékenysége, ezért érdemes olyan táplálékokat magunkhoz venni terhesség idején, amelyek egészségesek, valamint még enyhítheti, megszüntethetik a rosszullétet is.

Az émelygés és hányás főleg reggelente kínozza meg a várandós nőket. Sok folyadékot kell fogyasztani, de az legyen mentatea, amely megnyugtatja a gyomrot és kellemes frissességgel kezdődhet a nap.

Ha a mentetea nem a kedvünkre való, akkor is érdemes vízzel indítani a napot. Habár émelygés esetén semmit nem kívánunk, azért a vízbe csöpögtetett citrom leve nemcsak felfrissít, de még az émelygést is minimalizálhatja.

Kismamaként sokan fogják vissza magukat kávéfogyasztásban és helyette teára váltanak. Aki így tesz, és még émelyeg is, az igyon teát gyömbérrel. A gyömbér csillapítja a rosszullétet.

A reggeli az egyik legfontosabb étkezésünk. Kismamaként, émelyegve nem biztos, hogy az ételeken jár az agyunk, mégis jól jöhet néhány falat mandula esetleg néhány darab sós keksz. Ez utóbbiból választhatunk teljes kiőrlésűt, csak hogy egészségtudatosan étkezzünk. A mandula tele van B-vitaminnal, amely segíti elnyomni az émelygés kellemetlenségét.

Teák mellé jól jöhet néhány falat. A rosszullét leküzdésében segíthet a puffasztott rizs elfogyasztása. Telíti az üres gyomrot és a felesleges gyomorsavat is felszívja.

A várandósság egész ideje alatt érdemes egészségtudatosan étkezni, hogy kordában tudjuk tartani a vércukorszintet. A fehérjében gazdag étkezéssel nemcsak a testsúlyt, de a rosszulléteket is lehet befolyásolni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | képek: pixabay.com)