Jump to content

A terhesség legcsodálatosabb pillanatai I.

2015. 08. 09. 19:58

Minden terhesség más, de abban mindegyik megegyezik, hogy csodálatos és lenyűgöző élmény. Az összes árnyoldalával együtt vannak a terhességben olyan boldog pillanatok, amik kitörölhetetlenül bennünk maradnak, és feledtetnek minden kényelmetlenséget.

1. Eleve az, hogy terhes vagy

Már maga a kétcsíkos teszt egy kis csoda, főleg akkor, ha nem jött össze könnyen a babád. Abban a pillanatban, amikor bűvölöd a terhességi tesztet, és megjelenik rajta a második csík, hirtelen fel sem fogod, mi történik. Egyszerre fut át rajtad az ijedtség, a boldogság, a hitetlenkedés, az öröm, a félelem minden árnyalata. Nem sok olyan esemény van az életed során, amikor ennyiféle érzelem öntene el egyszerre.

2. Az első ultrahang

„Te jó ég, ott egy igazi baba van, dobog a szíve! Az ott a szíve! Őrület, terhes vagyok!” Az első ultrahang olyan, mintha újra rádöbbennél, hogy babát vársz. Jó, eddig is ott voltak a jelek, a feszülő mellek, elmaradt menstruáció, a hányinger és a kétcsíkos teszt, de valahogy az első uh az, amikor tényleg leesik a tantusz, hogy itt kérem egy új élet fejlődik, egy kisbaba lesz ebből az egészből. Ilyenkor azért az ember lánya egy kicsit leül, és eltöpreng az életről, a világmindenségről meg mindenről.

3. Amikor az első mozgásait érzed

Most akkor az csak bélgáz volt, vagy megmozdult a baba? Leülsz, és csak befelé figyelsz, hogy mi történik odabent. Ez a pillanat csak a kettőtöké, még senki más nem érzi, nem látja, még a hasad sem nőtt nagyra, de ő már ott mozgolódik. Könnybelábadásos esemény.

4. A terhes pocakok ezerféle variációja

Van, amelyik olyan, mint egy labda, a másik inkább mint egy görögdinnye, az az egy biztos, hogy nincs két egyforma terhes pocak. Tartja magát a hiedelem, hogy ha széles, akkor lány, ha gömbölyű, akkor fiú, de ennek nem sok alapja van, inkább ne higgy benne vakon.