Jump to content

Ezekkel a módszerekkel is elősegítheted a teherbeesést

2015. 07. 17. 18:14

Ha a pároddal már régóta próbálkoztok, de nem akar összejönni a baba, ha hosszú ideje elkerüli a gólya a házatok táját, érdemes ezekkel a praktikákkal is megpróbálkozni, tudományos alapon!

-Sportolj, mozogj rendszeresen!
Egy felmérés szerint azok a nők, akik rendszeresen kihajtják magukat a sportpályán, vagy az edzőteremben, sokkal ritkábban szembesülnek a terméketlenség jelenségével. Sőt, mi több, minden egyes intenzív sportolással töltött óra hetente 7%-kal csökkenti a meddőségre való esélyt. A legalacsonyabb azoknak a nőknek a körében volt, akik hetente legalább öt alkalommal intenzíven mozogtak egy órát.

-Kerüld el a mesterséges sikosítókat!
Egy amerikai vizsgálat szerint a sikosító krémek rossz hatással vannak a spermákra. Ezért ha sikosításra lenne szükségünk, a szakemberek azt javasolják, használjunk repceolajat.

-Ha túlsúlyos vagy, kezdj el diétázni! Ha pedig túl sovány vagy, gömbölyödj neki!
Sem a túlsúly, sem az alultápláltság nem kedvez a teherbeesésnek. A túlsúlyos nők szervezete ugyanis túl sok androgént, ösztrogént és inzulint termel, ami nem segíti elő a petesejt rendszeres termelődését. A túlságosan vékony nők szervezete pedig alacsony mennyiségben tartalmaz leptint, ami közvetetten szintén negatívan hat a termékenységre.

-Ne feledkezz meg a folsavról sem!
Több kutatás is bebizonyította, hogy a folsav elősegíti az ovulációt. A folsav elsődleges forrásai a leveles növények, de vitaminkapszulában is megvásárolható gyógyszertárakban.

-Felejtsd el a transzzsírsavakat!
Ezek ugyanis megnövelik a meddőség esélyét! Egyébként is, minél kevesebb készételt eszel (amiben főleg transzzsírok találhatók), annál jobban jár az egészséged is!

-Pihenj!
A Harvard egyetem kutatói megállapították, a csoportterápiás foglalkozások megduplázták a résztvevő nők teherbeesésének esélyét. Éppen ezért a szakemberek azt javasolják, hogy aki szeretne teherbe esni, az próbáljon meg minél kevesebbet stresszelni, és naponta végezzen pihentető, megnyugatató meditálást.

(Kép: gabi menashe)