A terhesség kívánósságának okát, mely a kismamák 90%-át érinti, mindezidáig nem tudták a szakemberek tudományos tényekkel megmagyarázni, ezért a New Yorki SUNY főiskola kutatói most ennek a rejtélynek eredtek nyomába.
A vizsgálatok során a kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy a várandós kismamák nem azért vágyakoznak a csokoládéra, mert csak így tudják kielégíteni a szervezetüknek bizonyos tápanyagok utáni igényét, hiszen ha ez így lenne, sokkal könnyebben megtehetnék ezt egy pohár tej, vagy sovány húsok fogyasztásának segítségével.
A kutatás vezetője szerint már az is leleplezi a kívánósság mögött megbújó falánkságot, ha az édesanyák már az első trimeszterben elkezdenek kettő helyett enni, hiszen ebben az időszakban még nem nő akkorára a magzat, hogy mindezt indokolttá tegye.
A doktornő szerint az édesanyák a terhesség során úgy érzik, végre van pár hónapjuk arra, hogy az általános társadalmi elvárásokkal szembeszállva azokat az ételeket is felhőtlenül élvezhessék, amik máskor meg vannak tiltva számukra.
(Daily Mail, kép: news.com.au)