Jump to content

Újévi fogadalom a gyerekekkel együtt

2022. 12. 29. 19:00

A már kicsit nagyobbacska gyerekek kellően ki tudják magukat fejezni ahhoz, hogy elmondják a kívánságaikat. Az újévi fogadalom éppen ezért családi esemény is lehet.

Nemcsak közös program lehet szilveszter napjára az újévi fogadalom, de a nagyobbacska gyerekek számára is új iránymutatást jelenthet, ha elérendő célokat tűznek ki maguk elé, amelyek elérhetők, csupán tenni kell azért.

A fogadalom kitalálásába tehát a gyerekek is bevonhatók és nagyon fontos, ha már családi programmá tesszük azt, akkor hagyjuk, hogy a gyerekek fogalmazzák meg vágyaikat. Természetesen a fogadalomtételbe segíteni lehet a felnőtteknek, ha azt a gyermek igényli. Ha nincs ötlete, de mindenképp részt szeretne abban venni, akkor világítsunk rá arra, amiben jó volt az idén és azt erősítheti tovább.

A fogadalom témája lehet olyan is, amely tovább erősítheti a családi köteléket: mondjuk minden vasárnap együtt van a család és közös programokat találnak ki. Mindegy, hogy otthon maradnak vagy elmennek valahová, a lényeg, hogy együtt tegyék azt. Így a vasárnapot nagyon fogják várni a gyerekek. Az is fontos, hogy ne túl egyszerű és általános legyen a fogadalom, hanem a konkrétum megfogalmazására motiváljuk a csemetéket.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)