Jump to content

Ne áldozd fel magad, azaz törődj magaddal!

2022. 11. 30. 19:00

Szépnek és anyának lenni egyszerre nehéz feladat. Azonban a gyerekek akkor kiegyensúlyozottak, ha mi is jól érezzük magunkat a bőrünkben.

Boldog anyuka, boldog gyerekek. Igaz, hogy nemcsak a külsőség, a divatos ruhák, a trendi fizura, köröm és smink adhatja meg a boldogságot, de tény, hogy ha jól érezzük magunkat a bőrünkben. Az ilyenfajta elégedettség pedig ahhoz is hozzájárul, hogy a nevelésben is kiegyensúlyozottságot képviseljünk.

Kétségkívül más válik fontossá, miután megszületik a baba, azonban egyáltalán nem kell azt jelentenie, hogy feladjuk álmainkat vagy lemondunk a szépségről. Az egyensúlyt kell megtalálni és megtartani.

Ezt a kezdetekben elég nehéz megvalósítani, de igenis fontos magunkat komfortosan érezni. Ez nem azt jelenti, hogy egy kialvatlan anyukától bárki elvárná, hogy modellalkatot villantson és annak megfelelően nézze ki. Ugyanakkor az is illúzióromboló, amikor egy, alapjában szép anyuka nem figyel oda a megjelenésére és indokolatlanul elhanyagolja magát.

Nem kell a napi sminkelésben gondolkodni, de az esti és reggeli rutinba beletartozhat a bőrápolás, amely megszépítheti még a karikás szemeket és sápadt arcot is.

Kismamaként remek lehetőségünk nyílik a sétára. A babának is szüksége van a levegőzésre. Tekintsünk erre úgy, mint egy közös programra, valamit a testmozgás babás kivitelére.

Igen, vannak ruhák, amiket otthon, a sokat bukó babán mellé szívesebben felveszünk, de amint otthonról kitesszük a lábunkat, ne felejtsük lecserélni ízlésesebb darabokra.

Ha van segítségünk, akkor használjuk ki. Ne telepedjünk rájuk, de olykor-olykor szánjunk magunkra kis időt. Ilyenkor meglátogathatjuk a fodrászt, a kozmetikust, vehetünk néhány új darabot. Ez a lelkünket is ápolni fogja és jobban érezzük magunka nőként és anyaként is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)