Jump to content

Láss túl a születés csodáján!

2022. 08. 13. 19:00

A babavárás csodáját csak erősíti a szülésre felkészítő tréningek. És a szülés utáni időszakra ki koncentrál?

Na, persze, hogy minden kismama vágyja, hogy végre kezébe foghassa babáját, de az idilli pillanaton túl is kell látni. Ma már gyakorinak mondható, hogy szülési tervet állítanak össze: azaz, hogyan képzelik és szeretnék azt, hogy a baba születése történjen (kórház, orvos, szülésznő, érzéstelenítés vagy teljesen természetes, minden beavatkozástól mentes stb. szülés).

A szülés utáni állapotról kevesebbet beszélgetnek a párok. Persze, nagyon várják, hogy végre majd a kezükbe foghassák a kisbabát, de az előrelátás ezen a ponton talán meg is áll.

Érdemes azonban egy kisebb családi kupaktanácsot összehívni és nem az utolsó pillanatra halasztani. Ezen az összejövetelen át lehet beszélni, hogy a babát váró pár hogyan képzeli el azt az időszakot, amikor a kórházból hazaérkezik a baba.

Ki jöhet látogatóba akár már az első otthon töltött napokba? A barátok, távolabbi rokonok mikor nézhetik meg a babát? Ezek azért fontos kérdések, mert ha nincs előre tisztázva, akkor akár nézeteltérés is kialakulhat a párok és/vagy a családtagok között.

Ugyanakkor azt is érdemes lehet egyeztetni, hogy ki lesz az újdonsült anyuka segítsége. Arra is ügyelni kell, hogy mindenki sorra kerüljön, szintén a sértődés elkerülése érdekében.

A baba szüleinek is tisztáznia kell néhány tennivalót. Ami azelőtt egyértelmű volt, hogy ki végzi, az a baba születése után megváltozhat.

Sőt bizonyos tisztasági szabályokat is előre lehet egyeztetni a családtagokkal.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)