Jump to content

Hogyan lehetsz hasznos egy frissen szült anya számára?

2022. 02. 22. 19:00

A babavárás minden szépsége mellett az utolsó időszakban akár segítségre is szorulhat a kismama.

Nemcsak a cipő bekötése, a cipekedés okoz nehézséget, hanem a ház körüli teendő elvégzése is. Habár a szülés után nagy „tehertől” szabadul meg az édesanya, mégis a gyermekágyi időszak is kíméletes üzemmódot kíván meg a kismamától.

A legtermészetesebb, ha a kórházból való hazaérkezés után a szerető és legközelebbi családtagok veszik körül a hazaérkező babát és anyukát. Azon túl, hogy mindenki körül rajongja az újszülöttet, az édesanya számára is jól eshet az extra figyelem. Sőt mi több, a segítség.

A nagyszülők és a férj jelentheti a legnagyobb segítséget, de feltűnhetnek a barátok, sőt a fizetett szolgáltatást nyújtók is megkönnyíthetik az anya életét.

Olykor elegendő csak annyi, hogy a hajnali ébredés során az apa veszi át a babát büfiztetésre vagy altatásra. Jól jöhet az éppen betoppanó barátnő is arra, hogy babázzon addig, amíg az anyuka lezuhanyzik, hajat mos. A nagymamák főztje is nagyot lendíthet. Sőt, az is megoldást jelenthet, ha meglepik a kismamát azzal, hogy valahonnan ételt rendelnek. Mintha hazavinnék az éttermi hangulatot.

Jelentős besegítés az, ha a több időt jelentő házimunkát valaki átvállalja. Az erősödő édesanyák akár maguk is kezükbe vehetik az otthonuk kitakarítását, ha valaki addig átveszi a babagondozás szerepét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: pixabay.com)