Jump to content

Kiváló fejlesztő program a babáknak

2021. 11. 25. 19:00

A babaúszás ma már nagyon sok kisebb és nagyobb városban elérhető babás program.

A babaúszás nemcsak a csecsemőnek jó, hanem az a szülő-gyermek kapcsolatot is erősítő mozgásforma. Tudtad, hogy Mattesz Csilla úszó nevéhez fűződik, hogy ez a babás program Magyarországra is bejött?

A vízhez szoktatás nem idegen a babáknak, hiszen nem is olyan rég még édesanyjuk pocakjában, a magzatvízben úszkáltak. A világra jöttük utáni babaúszás nagyon sokat segít a kicsik mozgásfejlesztésében, valamint remek szórakozás és a társas kapcsolatok kiépítésében is segítség. Mindez nagyon sokat ad a gyerekek későbbi életéhez, hiszen a megfelelő mozgásos ingerek annyira fejlesztik az agyat, hogy az a finommozgásban, figyelemben és tanulásban is megmutatkozik.

Mattesz Csilla közel 40 éve behozott babás mozgásformája ma már közismert. A babaúszás egy továbbfejlesztett változata a baba jakuzzi. A langyos víz kellemesen ellazítja a kötöttebb izmokat és a speciális mozgásokkal (pörgések, forgások), amelyet speciális, a babákat víz felett tartó nyakúszóval valósítanak meg, az idegrendszert stimulálják és erősítik. A baba jakuzziban úszkáló babák egyensúlya is jobb lesz és talán sosem kell küzdeniük a későbbiekben tartásproblémával sem.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: babasoldal.co.hu | Képek: Pixabay)